Ποιος βοηθάει τους πρόσφυγες;: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Trace Project
(Νέα σελίδα με '==Κείμενο== ((Ενημερωτικό βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε μορφή anima...')
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
(3 ενδιάμεσες εκδόσεις από 3 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
((Ενημερωτικό βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε μορφή animation με θέμα τους φορείς που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να τους βοηθήσει))
((Ενημερωτικό βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε μορφή animation με θέμα τους φορείς που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να τους βοηθήσει))


Πολλοί άνθρωποι και οργανώσεις βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Αλλά, <u>ποιοι</u> είναι αυτοί, και πώς ακριβώς προσφέρουν βοήθεια? Το 1950, ιδρύεται, από τη γενική συνέλευση των ηνωμένων εθνών η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες. Αρχικά, η Ύπατη Αρμοστεία προοριζόταν να λειτουργήσει <u>μόνο</u> για τρία χρόνια, για να βοηθήσει του πρόσφυγες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη. (.) Ο ρόλος της ύπατης αρμοστείας σύντομα επεκτάθηκε στην προάσπιση των δικαιωμάτων, και της ευημερίας, <u>όχι μόνο</u> των προσφύγων, αλλά και των επαναπατρισθέντων, των ανιθαγενών, και των αιτούντων άσυλο σε <u>όλο</u> τον κόσμο. Η Ύπατη Αρμοστεία, παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους. Είναι ο <u>σημαντικότερος</u> οργανισμός του ΟΗΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρεται σε πρόσφυγες, με περίπου <u>δέκα</u> χιλιάδες μέλη προσωπικού, σε πάνω από <u>εκατόν είκοσι</u> χώρες στον κόσμο. Σε περιόδους προσφυγικών κρίσεων, η Ύπατη Αρμοστεία, <u>συχνά</u> συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς των ηνωμένων εθνών, όπως τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (.) τη Unicef (.) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. (.) Καθένας από αυτούς τους οργανισμούς, προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής του. Αλλά η οικογένεια του ΟΗΕ, δεν είναι η μόνη που προσφέρει βοήθεια. <u>Εκατοντάδες, τοπικές, εθνικές</u>, και <u>διεθνείς</u>, μη κυβερνητικές οργανώσεις, βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Ταυτόχρονα, τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί, παρέχουν στήριξη με ειδικά προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας. (.) <Όλοι μαζί> αυτοί οι οργανισμοί, εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, <u>ζωτικής σημασίας</u> για τους πρόσφυγες. Παρέχουν προστασία, στέγη, τροφή, και περίθαλψη. Στηρίζουν την πρόσβαση των παιδιών, και των νέων στα σχολεία, και στην εκπαίδευση. παρέχουν πρόσβαση σε μέσα βιοπορισμού, και βοηθούν στη διαδικασία της ένταξης. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες; <u>Εκατομμύρια</u> άνθρωποι από <u>όλο</u> τον κόσμο,  από <u>όλη</u> την κοινωνία, βοηθούν <u>εθελοντικά</u>, όσους <u>αναγκάζονται</u> να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κάνουν δωρεές, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Προσφέρουν στέγη και ρούχα, στους πρόσφυγες. (.) Παρέχουν μαθήματα γλώσσας και τους υποστηρίζουν με πολλούς άλλους τρόπους. Όσο μικρές, ή μεγάλες, κι αν είναι αυτές οι πρωτοβουλίες, μπορούν να καθορίσουν <u>σημαντικά</u> τις ζωές των προσφύγων. και να τους βοηθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή.
Πολλοί άνθρωποι και οργανώσεις βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Αλλά, <u>ποιοι</u> είναι αυτοί, και πώς ακριβώς προσφέρουν βοήθεια; Το 1950 ιδρύεται από τη γενική συνέλευση των ηνωμένων εθνών η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αρχικά, η Ύπατη Αρμοστεία προοριζόταν να λειτουργήσει <u>μόνο</u> για τρία χρόνια, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη. (.) Ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας σύντομα επεκτάθηκε στην προάσπιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας, <u>όχι μόνο</u> των προσφύγων, αλλά και των επαναπατρισθέντων, των ανιθαγενών και των αιτούντων άσυλο σε <u>όλο</u> τον κόσμο. Η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους. Είναι ο <u>σημαντικότερος</u> οργανισμός του ΟΗΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρεται σε πρόσφυγες, με περίπου <u>δέκα</u> χιλιάδες μέλη προσωπικού, σε πάνω από <u>εκατόν είκοσι</u> χώρες στον κόσμο. Σε περιόδους προσφυγικών κρίσεων, η Ύπατη Αρμοστεία <u>συχνά</u> συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς των ηνωμένων εθνών, όπως τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (.) τη Unicef (.) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. (.) Καθένας από αυτούς τους οργανισμούς προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής του. Αλλά η οικογένεια του ΟΗΕ δεν είναι η μόνη που προσφέρει βοήθεια. <u>Εκατοντάδες τοπικές εθνικές</u> και <u>διεθνείς</u> μη κυβερνητικές οργανώσεις βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Ταυτόχρονα, τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί παρέχουν στήριξη με ειδικά προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας. (.) <Όλοι μαζί> αυτοί οι οργανισμοί εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών <u>ζωτικής σημασίας</u> για τους πρόσφυγες. Παρέχουν προστασία, στέγη, τροφή και περίθαλψη. Στηρίζουν την πρόσβαση των παιδιών και των νέων στα σχολεία και στην εκπαίδευση. Παρέχουν πρόσβαση σε μέσα βιοπορισμού και βοηθούν στη διαδικασία της ένταξης. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες; <u>Εκατομμύρια</u> άνθρωποι από <u>όλο</u> τον κόσμο,  από <u>όλη</u> την κοινωνία, βοηθούν <u>εθελοντικά</u> όσους <u>αναγκάζονται</u> να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κάνουν δωρεές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Προσφέρουν στέγη και ρούχα στους πρόσφυγες. (.) Παρέχουν μαθήματα γλώσσας και τους υποστηρίζουν με πολλούς άλλους τρόπους. Όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να καθορίσουν <u>σημαντικά</u> τις ζωές των προσφύγων και να τους βοηθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή.
 


{{Κείμενο
{{Κείμενο
|Οδηγίες=Ναι
|Οδηγίες=Όχι
|Aρχεία=Όχι
|PDF=Όχι
|ΠρωτότυποΚείμενο=Ναι
|ΠρωτότυποΚείμενο=Ναι
|ΚείμενοΠρωτότυπουΚειμένου=<center><youtube>rbYm2M1xATk&app=desktop</youtube></center>
|ΚείμενοΠρωτότυπουΚειμένου=<center><youtube>rbYm2M1xATk&app=desktop</youtube></center>
|Aρχεία=Όχι
|PDF=Όχι
|LinkΚειμένου=https://www.youtube.com/watch?v=rbYm2M1xATk&app=desktop
|LinkΚειμένου=https://www.youtube.com/watch?v=rbYm2M1xATk&app=desktop
|ΗμερομηνίαΔημοσίευσης=22 Φεβρουαρίου 2019
|Γλώσσα=Ελληνικά
|ΠηγήΠροέλευσης=Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ελληνικό τμήμα
|ΠηγήΠροέλευσηςΚλειστήΚατηγορία=Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ελληνικό τμήμα
|ΕίδοςΠηγής=Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα
|ΥποείδοςΠηγήςΦορέαςΓιαΜεταναστευτικάΠροσφυγικάΘέματα=Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού
|ΣυγγραφικέςΠληροφορίες=Ανώνυμο
|ΑριθμόςΛέξεωνΚειμένου=332
|ΡευστόςΡατσισμός=Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
|ΚατηγορίεςΡευστούΡατσισμού=Διάκριση, Αφομοίωση
|ΥποκατηγορίεςΡατσισμούΔιάκριση=Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας
|ΥποκατηγορίεςΡατσισμούΑφομοίωση=Αναφορές στον όρο  ‘ένταξη/ενσωμάτωση’ ή/και σε πρακτικές ένταξης/ενσωμάτωσης, Αναφορές σε πρακτικές εκμάθησης ελληνικών
|Τροπικότητα=Πολυτροπικό
|ΕίδηΤροπικότητας=Ήχος, Εικόνα, Βίντεο, Προφορικό Κείμενο, Γραπτό Κείμενο
|ΕίδηΤροπικότητας=Ήχος, Εικόνα, Βίντεο, Προφορικό Κείμενο, Γραπτό Κείμενο
|Αφηγηματικότητα=Αφηγηματικός Τρόπος
|Χιούμορ=Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
|ΚειμενικόΕίδος=Εκπαιδευτικό Υλικό
}}
}}
{{#default_form:Κείμενο}}
{{#default_form:Κείμενο}}

Τελευταία αναθεώρηση της 10:57, 10 Ιουνίου 2021

Κείμενο

((Ενημερωτικό βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε μορφή animation με θέμα τους φορείς που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να τους βοηθήσει))

Πολλοί άνθρωποι και οργανώσεις βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Αλλά, ποιοι είναι αυτοί, και πώς ακριβώς προσφέρουν βοήθεια; Το 1950 ιδρύεται από τη γενική συνέλευση των ηνωμένων εθνών η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αρχικά, η Ύπατη Αρμοστεία προοριζόταν να λειτουργήσει μόνο για τρία χρόνια, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη. (.) Ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας σύντομα επεκτάθηκε στην προάσπιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας, όχι μόνο των προσφύγων, αλλά και των επαναπατρισθέντων, των ανιθαγενών και των αιτούντων άσυλο σε όλο τον κόσμο. Η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους. Είναι ο σημαντικότερος οργανισμός του ΟΗΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρεται σε πρόσφυγες, με περίπου δέκα χιλιάδες μέλη προσωπικού, σε πάνω από εκατόν είκοσι χώρες στον κόσμο. Σε περιόδους προσφυγικών κρίσεων, η Ύπατη Αρμοστεία συχνά συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς των ηνωμένων εθνών, όπως τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (.) τη Unicef (.) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. (.) Καθένας από αυτούς τους οργανισμούς προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής του. Αλλά η οικογένεια του ΟΗΕ δεν είναι η μόνη που προσφέρει βοήθεια. Εκατοντάδες τοπικές εθνικές και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις βοηθούν τους πρόσφυγες. (.) Ταυτόχρονα, τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί παρέχουν στήριξη με ειδικά προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας. (.) <Όλοι μαζί> αυτοί οι οργανισμοί εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για τους πρόσφυγες. Παρέχουν προστασία, στέγη, τροφή και περίθαλψη. Στηρίζουν την πρόσβαση των παιδιών και των νέων στα σχολεία και στην εκπαίδευση. Παρέχουν πρόσβαση σε μέσα βιοπορισμού και βοηθούν στη διαδικασία της ένταξης. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες; Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από όλη την κοινωνία, βοηθούν εθελοντικά όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κάνουν δωρεές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Προσφέρουν στέγη και ρούχα στους πρόσφυγες. (.) Παρέχουν μαθήματα γλώσσας και τους υποστηρίζουν με πολλούς άλλους τρόπους. Όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να καθορίσουν σημαντικά τις ζωές των προσφύγων και να τους βοηθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή.



Πρωτότυπο Κείμενο






Link Κειμένου https://www.youtube.com/watch?v=rbYm2M1xATk&app=desktop
Ημερομηνία Δημοσίευσης 22 Φεβρουαρίου 2019
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 332
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΑφομοίωση (Αναφορές στον όρο ‘ένταξη/ενσωμάτωση’ ή/και σε πρακτικές ένταξης/ενσωμάτωσης, Αναφορές σε πρακτικές εκμάθησης ελληνικών)
Διάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού)
Πηγή Προέλευσης Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ελληνικό τμήμα
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Ήχος, Εικόνα, Βίντεο, Προφορικό Κείμενο, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Εκπαιδευτικό Υλικό