Η ιστορία του Kareem και της οικογένειάς του: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Trace Project
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Γραμμή 29: Γραμμή 29:
|ΕίδοςΠηγής=Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα
|ΕίδοςΠηγής=Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα
|ΥποείδοςΠηγήςΦορέαςΓιαΜεταναστευτικάΠροσφυγικάΘέματα=Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού
|ΥποείδοςΠηγήςΦορέαςΓιαΜεταναστευτικάΠροσφυγικάΘέματα=Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού
|ΣυγγραφικέςΠληροφορίες=Επώνυμο
|ΣυγγραφικέςΠληροφορίες=Ανώνυμο
|ΑριθμόςΛέξεωνΚειμένου=357
|ΑριθμόςΛέξεωνΚειμένου=357
|ΡευστόςΡατσισμός=Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
|ΡευστόςΡατσισμός=Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού

Τελευταία αναθεώρηση της 12:02, 16 Αυγούστου 2021

Κείμενο

22/10/2019



«Είμαι ο Kareem Al Humaidi και είμαι 33 ετών. Ήρθα με την οικογένειά μου από το Ιράκ και είμαστε εν αναμονή της εξέτασης της αίτησης ασύλου. Ήρθαμε στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε και ότι θα μπορέσουμε να ζήσουμε ασφαλείς. Ο γιος μου ο Nasri είναι 2 ετών. Όσο ζούσαμε στο Ιράκ, η κατάσταση ήταν πολύ τεταμμένη. Ο θρησκευτικός διωγμός ήταν ο βασικότερος λόγος που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τη χώρα και την πατρίδα μας. Δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή. Όταν είδαμε ότι δεν είμαστε πλέον ασφαλείς, αποφάσισα να πάρω την οικογένειά μου και να φύγουμε άμεσα. Ήταν μια πολύ επικίνδυνη περίοδος. Μια πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση.

Στις 29 Μαΐου του 2018 φτάσαμε στο λιμάνι της Σάμου. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα είχαμε καταφέρει! Μείναμε εκεί για περίπου 7 μήνες και μετά μας μετέφεραν σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν αναλογίζομαι τη ζωή μου στο Ιράκ, πριν από όλα αυτά, τα πράγματα ήταν ήσυχα. Δούλευα ως τεχνικός αυτοκινήτων. Επιπλέον ήμουν υπάλληλος σε ένα βενζινάδικο και είχα αναλάβει τις τεχνικές εργασίες στα οχήματα και τη διαχείρηση προμηθειών και υλικού.

Από την άλλη πλευρά, ανακάλυψα και μια δημιουργική πλευρά μου εκεί. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισα να ζωγραφίζω. Ξεκίνησε ως χόμπι στο σχολείο. Έπειτα όμως κατάλαβα ότι έχω ταλέντο σε αυτό. Όσο περνούσε ο καιρός ζωγράφιζα και κάποια στιγμή ασχολήθηκα και επαγγελματικά. Πιστεύω πως ο λόγος που ήμουν τόσο καλός σε αυτό ήταν το ότι αγαπούσα πάρα πολύ τη ζωγραφική! Τόσο πολύ, μάλιστα, ώστε δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Τον καιρό που ζούσα πίσω στο Ιράκ, η καλλιτεχνική έκφραση σχεδόν δεν επιτρεπόταν. Ήταν πάρα πολύ περιορισμένα αυτά που μπορούσα να ζωγραφίσω. Εγώ εμπνέομαι από τους ανθρώπους, τα κινούμενα σχέδια, τα τοπία. Και θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω εδώ αυτό. Να είμαι ελεύθερος, να αισθάνομαι ασφαλής στην καθημερινότητά μου και την τέχνη μου.

Αυτό είναι που επιθυμώ περισσότερο από όλα, τώρα που έχω έρθει εδώ. Θέλω να μείνω εδώ και να εξελιχθώ. Θέλω να φροντίσω την οικογένειά μου, να γραφτώ στο σχολείο, να μάθω ελληνικά».





Link Κειμένου https://greece.iom.int/el/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-2019
Ημερομηνία Δημοσίευσης 22 Οκτωβρίου 2019
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 357
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΑφομοίωση (Αναφορές στον όρο ‘ένταξη/ενσωμάτωση’ ή/και σε πρακτικές ένταξης/ενσωμάτωσης, Αναφορές σε πρακτικές εκμάθησης ελληνικών)
Διάκριση (Αναφορές στους παράνομους/νόμιμους ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού)
Πηγή Προέλευσης Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ελληνικό τμήμα
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ιστορία

PDF Πρωτότυπου