Η ιστορία του Ναμπίλ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Trace Project
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 35: Γραμμή 35:
|ΑριθμόςΛέξεωνΚειμένου=344
|ΑριθμόςΛέξεωνΚειμένου=344
|ΡευστόςΡατσισμός=Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
|ΡευστόςΡατσισμός=Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
|ΚατηγορίεςΡευστούΡατσισμού=Διάκριση, Αφομοίωση
|ΚατηγορίεςΡευστούΡατσισμού=Διάκριση
|ΥποκατηγορίεςΡατσισμούΔιάκριση=Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους προσωρινούς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας
|ΥποκατηγορίεςΡατσισμούΔιάκριση=Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους προσωρινούς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας
|ΥποκατηγορίεςΡατσισμούΑφομοίωση=Αναφορές στον όρο  ‘ένταξη/ενσωμάτωση’ ή/και σε πρακτικές ένταξης/ενσωμάτωσης, Αναφορές στη θετική στάση των μεταναστών/προσφύγων απέναντι σε αφομοιωτικές πρακτικές
|Τροπικότητα=Πολυτροπικό
|Τροπικότητα=Πολυτροπικό
|ΕίδηΤροπικότητας=Εικόνα, Γραπτό Κείμενο
|ΕίδηΤροπικότητας=Εικόνα, Γραπτό Κείμενο

Αναθεώρηση της 12:02, 9 Αυγούστου 2021

Κείμενο

15/5/2018



«Ονομάζομαι Ναμπίλ και είμαι 26 ετών. Έφτασα στην Ελλάδα πριν περίπου δύο χρόνια και δύο μήνες από τον Λίβανο. Το ταξίδι μου ήταν δύσκολο. Έφτασα στη Χίο και την ίδια μέρα ήρθα στην Αθήνα με πλοίο.

Για περίπου ένα χρόνο έμενα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και πριν ένα μήνα μετακόμισα εδώ στο OCAVRR, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας για άτομα που επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Το προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από ευγενικό και ιδιαίτερα βοηθητικό. Έχω το δικό μου δωμάτιο και το φαγητό είναι πεντανόστιμο.

Αποφάσισα να φύγω από τη χώρα μου για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν αισθανόμουν ασφαλής. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πολιτική κατάσταση στη χώρα μου έχει αλλάξει, έχει σταθεροποιηθεί. Δεν υπάρχει πόλεμος και μπορώ να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι αγαπώ τη χώρα μου. Γνώριζα για τον ΔΟΜ μέσω ίντερνετ και έτσι έκανα αίτηση για τις εθελούσιες επιστροφές.

Όταν άφησα την πατρίδα μου, δούλευα στη διοίκηση ενός εστιατορίου ως βοηθός για περισσότερο από 10 χρόνια. Αγαπώ τη μαγειρική και οτιδήποτε σχετίζεται με το φαγητό, παρόλο που δεν είμαι σεφ. Ο Λίβανος φημίζεται για την κουζίνα του και το όνειρό μου είναι να ανοίξω μία επιχείρηση στο χώρο της εστίασης. Σίγουρα όχι κάτι ακριβό, όπως ένα πολυτελές εστιατόριο, αλλά ένα ταχυφαγείο με τοπικά πιάτα είτε ένα drive through. Το φαγητό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας και ειλικρινά πιστεύω ότι μπορώ να γίνω πολύ δημιουργικός όταν αρχίσω να δουλεύω ξανά στον τομέα της εστίασης. Το αγαπημένο μου φαγητό ονομάζεται “warak arich” και ουσιαστικά είναι αμπελόφυλλα γεμιστά με κρέας.

Το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από ευχαρίστηση για μένα. Είναι κάτι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ τη δουλειά μου, αυτός είναι ο λόγος που επιθυμώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να αρχίσω τη ζωή μου από την αρχή».

Το Ανοικτό Κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης (OCAVRR) λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.





Link Κειμένου https://greece.iom.int/el/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82
Ημερομηνία Δημοσίευσης 15 Μαΐου 2018
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 344
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους προσωρινούς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Θεσμικά Συσχετισμένου Οργανισμού)
Πηγή Προέλευσης Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ελληνικό τμήμα
Συγγραφικές Πληροφορίες Επώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ιστορία

PDF Πρωτότυπου