Αχμέντ Γιακούμπ

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 09:38, 28 Αυγούστου 2020 από τον Νικολέττα (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '==Κείμενο== center Ο Αχμέντ Γιακούμπ από τη Συρία μένει 13 μήνες πια στο Λουξεμβούργ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο


Ο Αχμέντ Γιακούμπ από τη Συρία μένει 13 μήνες πια στο Λουξεμβούργο μαζί με την οικογένειά του. Το διαμέρισμά τους – το δεύτερο στη σειρά, μετά από σύντομη διαμονή σε κέντρο υποδοχής – βρίσκεται σε ένα όμορφο προάστιο, το Beaufort, όχι μακριά από το δάσος.

Στις 15 Νοεμβρίου 2015, μαζί με την πρώτη ομάδα του προγράμματος μετεγκατάστασης, ξεκίνησαν από την Ελλάδα για Λουξεμβούργο. Ήταν από τις πρώτες οικογένειες που επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΔΟΜ. Από την Αθήνα η πενταμελής οικογένεια πέταξε για Βρυξέλλες και από εκεί με λεωφορείο έφτασαν στο Λουξεμβούργο. Προσωπικό του ΔΟΜ τους συνόδευσε στο ταξίδι τους και από τότε η επαφή με τον Οργανισμό συνεχίζεται, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου. Εξάλλου, η επικοινωνία με ανθρώπους στην Ελλάδα είναι εύκολη: ο Αχμέντ έμενε δέκα χρόνια στην Ελλάδα, όπου δούλευε σε βιοτεχνία ενδυμάτων πριν γυρίσει πίσω στην πατρίδα του, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Στην Ελλάδα γύρισε ξανά, αυτή τη φορά για να σώσει την οικογένειά του από τον πόλεμο. Στην Ελλάδα γεννήθηκε και ο γιος τους, ο Μοχάμεντ. Μιλάει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και αγαπά τα ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Ένα χρόνο μετά, στελέχη του ΔΟΜ συνάντησαν και πάλι τον Αχμέντ, τη σύζυγό του Αμίνα και τα τρία παιδιά τους. Είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη ζωή τους στο Λουξεμβούργο, ιδίως με τις παροχές στην υγεία και την εκπαίδευση: τα παιδιά γράφτηκαν αμέσως στο σχολείο και ήδη μιλούν λουξεμβουργιανά, γαλλικά και γερμανικά. Όσο για τους γονείς, προς το παρόν μαθαίνουν καλά τα γαλλικά ώστε να μπορέσουν το συντομότερο να εργαστούν. Είναι όλοι πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι και πλέον έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα μεταφοράς της μητέρας της Αμίνα από τη Συρία στο Λουξεμβούργο.

Το φιλόξενο σπίτι τους είναι πάντα ανοιχτό στους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής του ΔΟΜ. Εξάλλου, ο Αχμέντ θέλει να εξασκεί τα ελληνικά του και να έρθει ξανά στην Ελλάδα στην πρώτη ευκαιρία.






Link Κειμένου https://greece.iom.int/el/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Γλώσσα
Αριθμός Λέξεων Κειμένου
Ρευστός Ρατσισμός
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας
Πηγή Προέλευσης
Συγγραφικές Πληροφορίες
Τροπικότητα ()
Αφηγηματικότητα
Χιούμορ
Κειμενικό Είδος

PDF Πρωτότυπου