Αμάλ, 11 & Άσαντ, 12 ετών

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 10:19, 28 Αυγούστου 2020 από τον Νικολέττα (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '==Κείμενο== center Βρίσκεται μόλις εννέα μήνες στην Ελλάδα και μιλάει ήδη πολύ καλά...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο


Βρίσκεται μόλις εννέα μήνες στην Ελλάδα και μιλάει ήδη πολύ καλά ελληνικά ο 12χρονος Άσαντ από το Ιντλίμπ της Συρίας. “Θέλω να γίνω και γιατρός και ποδοσφαιριστής”, μας λέει. Δίπλα του η 11χρονη αδελφή του Αμάλ, που, αν και φοβάται πολύ τις ενέσεις, θα ήθελε να γίνει γιατρός. Τα δύο παιδιά μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών μαζί τους γονείς και τα τρία αδέλφια τους και ανυπομονούν να πάνε πάλι στο σχολείο.

“Θέλω να μάθω Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά. Θα είμαι με τους φίλους μου στην τάξη, τον Μοχάμεντ, το Σάμερ και τον Ματζίντ”, λέει ο Άσαντ. “Κι εγώ το ίδιο! Θα καθίσω δίπλα στην Σεϊμά”, συμπληρώνει η Αμάλ. Η μητέρα τους, μοιράζεται μαζί μας τη χαρά της που τα παιδιά κάθονται και πάλι στα σχολικά θρανία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), χάρη στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών προσφύγων και μεταναστών από τα Κέντρα Φιλοξενίας στα κοντινότερα σχολεία παρέχοντάς τους σχολικές τσάντες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό και μολύβια. Το πρόγραμμα είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου με τίτλο “Multi–sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece”.






Link Κειμένου https://greece.iom.int/el/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Γλώσσα
Αριθμός Λέξεων Κειμένου
Ρευστός Ρατσισμός
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας
Πηγή Προέλευσης
Συγγραφικές Πληροφορίες
Τροπικότητα ()
Αφηγηματικότητα
Χιούμορ
Κειμενικό Είδος

PDF Πρωτότυπου