Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 18:44, 13 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Νικολέττα (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '==Κείμενο== thumb|center|AP Photo|1100px 21.03.2016, 16:35 Δημήτρης Τρίμης Αν δεν είναι κάποιο...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

AP Photo


21.03.2016, 16:35


Δημήτρης Τρίμης


Αν δεν είναι κάποιος ανενημέρωτος, ίσως και κακοπροαίρετος ή τρομοκρατημένος από τα ρατσιστικά προπαγανδιστικά μηνύματα φόβου με τα οποία βομβαρδίζεται, όπου κυριαρχούν τα γνωστά ακροδεξιά στερεότυπα (περί θρησκευτικών, πολιτιστικών, γλωσσικών και φυλετικών προβλημάτων που φέρνει η μεγάλη προσφυγική και η μεταναστευτική ροή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα), τότε η σημερινή πρόταση του καθηγητή και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Δουζίνα (που δημοσιεύεται στην «Εφ.Συν.») θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε ανθρώπινες και δημιουργικές λύσεις αμοιβαίου συμφέροντος.

Η Ευρώπη «γερνάει», η γεννητικότητα φτάνει μόλις στο 1,5 τέκνο ανά γυναίκα, σε ηλικία αναπαραγωγής, και 1,3 στην Ελλάδα. Η αναλογία εργαζομένων συνταξιούχων καθιστά μαθηματικά επίφοβα όλα τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και κυρίως το ελληνικό, με τα 3,6 εκατομμύρια εργαζομένων προς τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, κ.ο.κ.

Ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φιλόξενων ευρωπαϊκών πόλεων θα μπορούσε να ενσωματώσει εύκολα, γρήγορα και χωρίς κοινωνικούς κραδασμούς τους πρόσφυγες πολέμου (μην το ξεχνάμε ποτέ, αυτό) βάσει των ουσιαστικών όρων της Συνθήκης της Γενεύης, αλλά και κατά την ιστορικά επιτυχημένη ηθική παράδοση των πόλεων ασύλου, όπως γράφει ο Κώστας Δουζίνας.

Καθώς συνεπώς οι ίδιοι οι ειδικοί της Ε.Ε. προβλέπουν επισήμως πως η Ένωση θα χρειάζεται γύρω στα 60.000.000 νέους μετανάστες τα επόμενα 30 χρόνια για να διατηρήσει τον ενεργό πληθυσμό της και το κοινωνικό της κράτος, η ένταξη των προσφύγων πολέμου, κυρίως νέων ανθρώπων, πέρα από την ανθρώπινη υποχρέωση μας, λειτουργεί εξ αντικειμένου και αναζωογονητικά.





Link Κειμένου https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/dimitris-trimis/62987_prosfyges-kalodehoymenoi
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Γλώσσα
Αριθμός Λέξεων Κειμένου
Ρευστός Ρατσισμός
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας
Πηγή Προέλευσης
Συγγραφικές Πληροφορίες
Τροπικότητα ()
Αφηγηματικότητα
Χιούμορ
Κειμενικό Είδος

PDF Πρωτότυπου