Μετανάστες: «Μαζική έξοδος» από την Αφρική

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 13:30, 10 Ιουνίου 2021 από τον Tzorztatou (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

Newsroom 21/09/2019, 15:36

Συνολικά 262 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά της Μάλτας νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εν μέσω μαζικής εξόδου αιτούντων άσυλο από την Αφρική με προορισμό την Ευρώπη. Συνολικά 459 μετανάστες έχουν φτάσει αυτή την εβδομάδα στη Μάλτα.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας διέσωσαν τέσσερις ομάδες μεταναστών τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Στο πρώτο πλοιάριο επέβαιναν 90 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο και το τρίτο 78 και 59 αντίστοιχα. Άλλοι 36 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού από το πλοίο Ocean Viking, που ανήκει σε ανθρωπιστική οργάνωση και το οποίο τους είχε περισυλλέξει χθες Παρασκευή.

Όλες οι γυναίκες και τα παιδιά που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Μάλτας και η κατάστασή τους εκτιμάται ότι είναι σταθερή, ανακοίνωσε ο στρατός.

‘Αλλοι 182 μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο Ocean Viking των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), με τη Μάλτα να αρνείται να τους δεχθεί καθώς δεν διασώθηκαν στα χωρικά της ύδατα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η ΜΚΟ κατήγγειλε ότι η απόφαση να μείνουν δεκάδες μετανάστες εγκλωβισμένοι στη θάλασσα καταδεικνύει «την άνιση, αυθαίρετη και απάνθρωπη φύση ενός συστήματος το οποίο εξακολουθεί να θέτει προτεραιότητα στα πολιτικά παιχνίδια έναντι των ανθρώπινων ζωών και της αξιοπρέπειας».

Στα μέσα της εβδομάδας πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν απόψε ότι θα πρέπει να υπάρξει «αυτόματος μηχανισμός» καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.

Παρίσι και Ρώμη, που πλέον εμφανίζουν κοινό μέτωπο μετά από δύο χρόνια διαφωνιών στο θέμα του μεταναστευτικού, θα υπερασπιστούν στους κόλπους της ΕΕ «την κοινή θέση τους ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» στην υποδοχή των μεταναστών, εξήγησε ο Μακρόν, επισκεπτόμενος την Ιταλία.





Link Κειμένου https://www.koutipandoras.gr/article/metanastes-maziki-exodos-apo-tin-afriki
Ημερομηνία Δημοσίευσης 21 Σεπτεμβρίου 2019
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 312
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους παράνομους/νόμιμους ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Επικαιρότητα Σχετική με Μεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Αποκλειστικά Διαδικτυακής Ειδησεογραφίας/Ενημέρωσης)
Πηγή Προέλευσης koutipandoras.gr
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό

PDF Πρωτότυπου