Ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ για το ποιός δικαιούται να κάνει τατουάζ τον Μέγα Αλέξανδρο στους πρόσφυγες

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 00:25, 25 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Anthi Douka (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '==Κείμενο== ΝΕΑ. ΚΟΣΜΟΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 center Σε επίσημο διάβημα προς την κυβέρνη...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

ΝΕΑ. ΚΟΣΜΟΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σε επίσημο διάβημα προς την κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προέβη σήμερα το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας επίσημο τόνο στην ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ σχετικά με το ποιος δικαιούται να κάνει τατουάζ τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Σύριους πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα.

Στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης καταδικάζουν απερίφραστα την «ανιστόρητη και προσβλητική» στάση της γείτονος χώρας, η οποία όπως λένε «επιμένει να καπηλεύεται την Ιστορία προβάλλοντας με κάθε τρόπο την δική της ψευδεπίγραφη εκδοχή». «Είναι σαφές ότι μόνον η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να κάνει τατουάζ τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους διερχόμενους πρόσφυγες. Άλλωστε είναι αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός πως ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών μιλούσε ελληνικά και όπως όλοι οι αρχαίοι Μακεδόνες, ανήκε στο ελληνικό έθνος» τονίζουν με νόημα.

Από την πλευρά τους, πηγές της πΓΔΜ καλούν την ελληνική πλευρά να αναθεωρήσει, «δίνοντας τέλος στην μισαλλόδοξη ρητορική που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και θυμίζουν άλλες εποχές» ενώ σημειώνουν πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να «σημαδεύει» με όποιο τατουάζ θέλει τα σώματα των προσφύγων που θέλουν να διαβούν τα σύνορά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν πως «πράττουν ό,τι είναι δυνατό» για να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό ζήτημα ενώ παράλληλα κάνουν έκκληση για αλληλεγγύη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.





Link Κειμένου http://www.tokoulouri.com/international/makedoniko_melani/
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Γλώσσα
Αριθμός Λέξεων Κειμένου
Ρευστός Ρατσισμός
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας
Πηγή Προέλευσης
Συγγραφικές Πληροφορίες
Τροπικότητα ()
Αφηγηματικότητα
Χιούμορ
Κειμενικό Είδος

PDF Πρωτότυπου