Πέντε δημοσιογράφους θα μπορεί να φυλακίζει η Τουρκία για κάθε χίλιους πρόσφυγες που δεν στέλνει στην Ευρώπη

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 18:57, 23 Φεβρουαρίου 2021 από τον Anthi Douka (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

ΝΕΑ. ΚΟΣΜΟΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Στην αναλογία των πέντε φυλακισμένων δημοσιογράφων ανά 1.000 πρόσφυγες που δεν φθάνουν από την γείτονο χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο ομόλογό της, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τονίστηκε πως με την εξέλιξη αυτή «δεν διαταράσσεται η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Περιχαρής η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «το νούμερο ήταν εντός των γερμανικών στόχων» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει μέχρι και τη φυλάκιση δέκα δημοσιογράφων για κάθε χίλιους πρόσφυγες που κρατά στο έδαφός της η Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι βέβαια δεν θα είναι οι μόνοι που θα βγουν χαμένοι από τη συμφωνία. Στο πακέτο της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνεται η δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει τα στραβά μάτια σε βασανιστήρια προς Κούρδους, ισλαμιστές μαχητές κάθε είδους ή αμετανόητους συνταξιούχους του τουρκικού αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο αυτό βεβαίως υπήρξαν κάποιοι περιορισμοί, με την πίεση της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για να επιτραπούν και οι εικονικοί πνιγμοί να μην αποφέρει τελικά καρπούς.

Ακόμη, συμφωνήθηκε πως ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θα μπορεί να επεμβαίνει κατά βούληση στο Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί βομβαρδισμούς εδαφών και έξω από τα σύνορα. Στο τελευταίο σημείο αναμένεται να συνδράμει και το ΝΑΤΟ, το οποίο σε ένδειξη καλής θέλησης θα προσφέρει ένα τανκ Leopard τελευταίας γενιάς για κάθε 100.000 Σύριους που δεν κάνουν το μεγάλο βήμα από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά.

Από την πλευρά του, εξίσου ευχαριστημένος εμφανίστηκε και ο κ. Ερντογάν: «Σήμερα νιώθουμε πιο Ευρωπαίοι. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μέσα σε λίγες ώρες κάναμε άλματα προόδου στην ενταξιακή μας πορεία, πρόοδο που δεν είχαμε κάνει μέσα σε 20 χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας του λόγου, ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και ανεξιθρησκείας, τομείς στους οποίους αναγνωρίζεται πλέον πως η Τουρκία βρίσκεται πιο μπροστά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ρίχνουν νερό στο κρασί τους μόλις βλέπουν μερικές χιλιάδες πρόσφυγες να πλησιάζουν την Ευρώπη. Αν ο πόλεμος στη Συρία κρατήσει ακόμα λίγο, θεωρούμε πως θα έχουμε γίνει ισότιμο μέλος μέχρι το 2017» συμπλήρωσε.





Link Κειμένου http://www.tokoulouri.com/international/fair_exchange/
Ημερομηνία Δημοσίευσης 22 Οκτωβρίου 2015
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 374
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Επικαιρότητα Σχετική με Μεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Σατιρικών Νέων)
Πηγή Προέλευσης tokoulouri.com
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό

PDF Πρωτότυπου