Μαθήματα ελληνικού ποδοσφαίρου σε πρόσφυγες θα παραδίδει ο Π. Βαρούχας κατά την περίοδο των γιορτών

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 16:45, 20 Φεβρουαρίου 2021 από τον Anthi Douka (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

ΝΕΑ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δωρεάν μαθήματα διαιτησίας και ελληνικού ποδοσφαίρου σε πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας θα παραδίδει ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας κατά την περίοδο των εορτών, σε μια κίνηση που έχει λάβει πληθώρα θετικών σχολίων από όλο το φάσμα του αθλητικού κόσμου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο έμπειρος τέως διεθνής διαιτητής το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Στα πλαίσια της δράσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο κ. Βαρούχας θα αναλύσει «καρέ-καρέ» επίμαχες φάσεις από παιχνίδια της Superleague με σκοπό την εκπαίδευση και επιμόρφωση των προσφύγων στα μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα προβληθούν στιγμιότυπα από το ιστορικό Ιωνικός-Προοδευτική του 2014, αγώνα με δύο αποβολές, αμφισβητούμενο πέναλτι, ακύρωση γκολ, τρία «ύποπτα» οφσάιντ και δύο διακοπές για σύγκρουση των οπαδών με τα ΜΑΤ. Ακόμη αναμένεται να προβληθούν μαγνητοσκοπημένες εκπομπές της «Αθλητικής Κυριακής» και της «Δίκης στον ΣΚΑΙ» με αγγλικούς και αραβικούς υποτίτλους.

Στο τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους προς τον Π. Βαρούχα αλλά και να εξασκήσουν τις γνώσεις τους απαντώντας σε ένα σύντομο «τεστάκι» σχετικά με τις ορθές διαιτητικές αποφάσεις σε συγκεκριμένες αμφισβητούμενες φάσεις.

«Ελπίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της δράσης μας οι πρόσφυγες θα ξέρουν να αναγνωρίζουν το "θέατρο" του επιθετικού, πότε μπορεί να "σπάσει" το τεχνητό οφσάιντ, σε ποιες περιπτώσεις το "χέρι" θεωρείται ακούσιο και άλλα πολλά. Πρόκειται για ανθρώπους χτυπημένους από τη σκληρή μοίρα του πολέμου, που έφυγαν από την πατρίδα τους και έφθασαν μέχρι τη χώρα μας προκειμένου να επιβιώσουν. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους μάθουμε πέντε πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.





Link Κειμένου http://www.tokoulouri.com/sports/refugees_school_of_football/
Ημερομηνία Δημοσίευσης 22 Δεκεμβρίου 2016
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 308
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους προσωρινούς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Επικαιρότητα Σχετική με Μεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Σατιρικών Νέων)
Πηγή Προέλευσης tokoulouri.com
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό

PDF Πρωτότυπου