Το Μένουμε Σπίτι για κάποια παιδιά στην πόλη δεν ήταν ποτέ δεδομένο

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 08:11, 19 Ιουλίου 2024 από τον Κούλα Τζωρτζάτου (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

20 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ετησίως πάνω από 450 ασυνόδευτοι ανήλικοι εντοπίζονται σε συνθήκη αστεγίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πάνω από 160 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του 2020 έως και σήμερα σε αντίστοιχες συνθήκες: εγκαταλελειμμένα κτίρια, πάρκα, παλιές βιοτεχνίες, μάντρες, εγκαταλελειμμένα βαγόνια, δρόμος.

Η ομάδα Streetwork της ΑΡΣΙΣ για την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων συνεχίζει τις παρεμβάσεις της, προσαρμοσμένες στη βάση της νέας συνθήκης. Η ενημέρωση όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στο δρόμο για την τρέχουσα κατάσταση και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, η υλική υποστήριξή τους μέσα από την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (υπνόσακοι, ρουχισμός, ξηρά τροφή) και ειδών υγιεινής, αλλά και η παροχή της ελάχιστης δυνατής ψυχοκοινωνικής στήριξης αποτελούν τον κύριο στόχο της παρέμβασης. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης είναι δεδομένη, προκειμένου οι επαγγελματίες μας να συνεχίσουν με ασφάλεια το έργο αυτό.

Αν συναντήσεις κάποιον/α άστεγο/η ανήλικο/ανήλικη που χρειάζεται βοήθεια, ρώτησέ τον, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τι χρειάζεται και κάλεσέ μας στο 6908070490. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 ως τις 18:00. Επιπλέον, εάν η ανάγκη για βοήθεια μοιάζει επείγουσα, κάλεσε πρώτα το 166 και στη συνέχεια εμάς.

Το πρόγραμμα “Child Protection, Detention Monitoring, Persons with Specific Needs Support and Legal Aid” υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ.





Link Κειμένου http://www.arsis.gr/to-menoyme-spiti-kapoia-paidia-sti/#more-23424
Ημερομηνία Δημοσίευσης 20 Μαρτίου 2020
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 236
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Μη Κυβερνητικής/Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης)
Πηγή Προέλευσης Άρσις: Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων
Συγγραφικές Πληροφορίες Ανώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό

PDF Πρωτότυπου