Χρυσαυγίτης με τατουάζ το Άουσβιτς πρωτοπαλίκαρο των «αγανακτισμένων πολιτών» στη Λέσβο (PHOTOS)

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 18:04, 22 Φεβρουαρίου 2021 από τον Anthi Douka (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

Ο ακροδεξιός όχλος των «αγανακτισμένων πολιτών» επιτέθηκε και σε γυναίκες ενώ έστειλε στο νοσοκομείο και μια εθελόντρια

ΑBobol Gordello · 5 Οκτωβρίου 2016


Είναι μια παράδοση που κρατάει πολύ καιρό στην Ελλάδα όχλοι γεμάτοι ακροδεξιούς να βαφτίζονται αγανακτισμένοι πολίτες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Λέσβου, όπου μέσα σε πλήθος “αγανακτισμένων πολιτών” που κινητοποιούνται ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και αλληλέγγυους (χτύπησαν και γυναίκες όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο Εμπρός) εντοπίστηκε γνωστός χρυσαυγίτης του νησιού. Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης, ονόματι Βασίλης Κεχαγιάς, για να μην τον παρεξηγεί κανένας για τις προθέσεις του, έχει βαρέσει τατουάζ το Άουσβιτς.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το δημόσιο facebook προφίλ του Κεχαγιά, όπου φαίνεται από μακριά το τατουάζ στον ώμο.

Aπό κοντά, έτσι είναι το τατουάζ του, επίσης από φωτογραφία που έχει ανεβάσει στο δημόσιο facebook προφίλ του:

Το τατουάζ απεικονίζει το ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς στο οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, εβραίοι, σοβιετικοί πολίτες, πολωνοί και άλλοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί.

Το Άουσβιτς

H μεθοδολογία των χρυσαυγιτών συνήθως, όπως και στον Άγιο Παντελεήμονα στο παρελθόν, είναι να εμφανίζονται με τη φανέλα του “αγανακτισμένου πολίτη” σε περιοχές που υπάρχει δυσαρέσκεια ανάμεσα στους κατοίκου για ξενοφοβικούς συνήθως λόγους, κρύβοντας έτσι την ταυτότητα του χρυσαυγίτη. Παρόλαυτα, εύκολα μπορεί να γίνει η ταύτιση των προσώπων, όπως έγινε ήδη από φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει το ίδιο το τοπικό τμήμα της Χρυσής Αυγής. Παρακάτω πχ, φαίνεται ο Κεχαγιάς δεξιά από το γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, o oποίος είναι κατηγορούμενος και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης:


Ενώ σε άλλη φωτογραφία, εμφανίζεται με τη γνωστή ενδυμασία των ταγμάτων εφόδου, των ίδιων σχηματισμών τραμπούκων που διέπραξαν αμέτρητους ξυλοδαρμούς και ήταν και στο Κερατσίνι τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας (συγκεκριμένα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας):

Ο όχλος των “αγανακτισμένος πολιτών” με τους φασίστες εντός του σε κινητοποίηση στο κέντρο κράτησης στη Μόρια στις 19 Σεπτεμβρίου επιτέθηκε σε 4 γυναίκες, ενώ χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο και μια εθελόντρια. Ο Κεχαγιάς είναι δε τόσο ανοιχτός για τις προθέσεις του που τις δηλώνει και δημόσια στο facebook:



Ας κάνει ένας εισαγγελέας τον κόπο, έχει σίγουρα πολλά να ασχοληθεί.





Link Κειμένου https://luben.tv/politix/92677
Ημερομηνία Δημοσίευσης 5 Οκτωβρίου 2016
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 361
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Επικαιρότητα Σχετική με Μεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Σατιρικών Νέων)
Πηγή Προέλευσης luben.tv
Συγγραφικές Πληροφορίες Επώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Εικόνα, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό

PDF Πρωτότυπου





Εικόνα Πρωτότυπου