Η μετανάστευση και οι αντίξοες συνθήκες του Αφγανιστάν

Από Trace Project
Αναθεώρηση ως προς 23:57, 14 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Anthi Douka (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '==Κείμενο== center|1100px Της '''ΦΑΤΙΜΕ ΣΕΝΤΑΓΑΤ''' Οι συνθήκες ζωής χειροτερεύουν μέρα...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)

Κείμενο

Της ΦΑΤΙΜΕ ΣΕΝΤΑΓΑΤ

Οι συνθήκες ζωής χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα στο Αφγανιστάν θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων παιδιών, νέων και των οικογενειών τους. Πολλοί εξ αυτών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον πού την κεφαλήν κλίναι, προσφεύγουν στο γειτονικό και ομόγλωσσο Ιράν. Εκεί δεν τους καλοδέχονται, δεν τους δίνεται η πρέπουσα σημασία και οι άνθρωποι αναγκάζονται να επιχειρήσουν, με ρίσκο τη ζωή τους όπως και των παιδιών και των οικογενειών τους, τη μεγάλη κίνηση, το τρομακτικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Όταν όμως φτάνουν στην Τουρκία, βρίσκουν όλα τα σύνορα κλειστά και η ελπίδα τους εξανεμίζεται.

Στην Τουρκία πολλές οικογένειες, ακόμη και με νεογέννητα παιδιά, κοιμούνται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και σε πολλές περιπτώσεις υποφέρουν από δίψα και πείνα. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, περιμένουν να ανταποκριθούν οι διεθνείς οργανισμοί, αλλά και η Ε.Ε., και να τους σώσουν, αλλά η τουρκική κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και σε πολλές περιπτώσεις τους επαναπατρίζει, με το σκεπτικό ότι αυτή η κίνηση θα εμποδίσει την περαιτέρω αύξηση της ροής των μεταναστών.

Το ερώτημα είναι εάν οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονταν ασφάλεια, θα έθεταν τη δική τους ζωή αλλά και των παιδιών τους σε κίνδυνο κατ’ αυτόν τον τρόπο; Είναι ολοφάνερο ότι θέτουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, αποκλειστικά και μόνο με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ας σκεφτούμε ανθρώπινα, ας αντιληφθούμε τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι επωμίζονται τα μύρια όσα προκειμένου να δουν μια μικρή λάμψη χαράς και ευτυχίας κοντά σας.

Είδαμε και ακούσαμε πως στις 22.4.2018 χάθηκαν 57 ζωές και εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τρομοκρατική επίθεση. Γνωρίζετε γι’ αυτούς τους 57 νεκρούς και πόσες οικογένειες πενθούν ή γνωρίζετε για τους εκατοντάδες τραυματίες και πόσες οικογένειες υποφέρουν; Κάθε μέρα εκτελούν, δολοφονούν. Εάν αυτή η φονική επίθεση που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν είχε συμβεί σε άλλη χώρα, η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας θα ήταν ίδια;





Link Κειμένου
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Γλώσσα
Αριθμός Λέξεων Κειμένου
Ρευστός Ρατσισμός
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας
Πηγή Προέλευσης
Συγγραφικές Πληροφορίες
Τροπικότητα ()
Αφηγηματικότητα
Χιούμορ
Κειμενικό Είδος

PDF Πρωτότυπου