Ανάδοχη Φροντίδα Ασυνόδευτων Ανηλίκων από τη ΜΕΤΑδραση

Από Trace Project

Κείμενο

((Γνωριμία με μια εξαμελή οικογένεια που φιλοξενεί δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, κατόπιν επικοινωνίας με τη μη κυβερνητική οργάνωση ΜΕΤΑδραση.))


Δημοσιογράφος: Η Έφη και ο Μάκης έχουν τέσσερα παιδιά. Όμως εδώ και δύο μήνες φιλοξενούν ακόμη δύο. ((Βλέπουμε τα παιδιά να παίζουν όλα μαζί.)) Πρόκειται για την δεκατριάχρονη Γιασμίν και τον δωδεκάχρονο Σαΐντ από τη Συρία. Το ζευγάρι επικοινώνησε με την μη κυβερνητική οργάνωση ΜΕΤΑδραση που υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.((Η ανάδοχη μητέρα κόβει ένα γλυκό σε σχήμα καρδιάς και το μοιράζει στα πιάτα των παιδιών.))


Ανάδοχη Μητέρα: Η αγάπη που παίρνεις από τα μάτια αυτών των παιδιών ε: νομίζω ότι ε: μπ/μπορεί να σβήσει οποιαδήποτε δυσκολία έχεις στο μυαλό σου. Δέχονται με απίστευτη χαρά οτιδήποτε τους προσφέρουμε και νιώθουνε α/ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε. Μπορούν να σου πουν εικοσιπέντε φορές ευχαριστώ ας πούμε για το πιάτο φαγητό που τους προσέφερες.


Δημοσιογράφος: Η οικογένεια έχει ήδη φιλοξενήσει ακόμα δύο προσφυγόπουλα που πλέον έχουν επανενωθεί με την οικογένειά τους.((Η οικογένεια βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από το πιάνο όπου παίζει ένα από τα παιδιά. Η κάμερα δείχνει κορνίζες με φωτογραφίες των παιδιών της οικογένειας.))


Ανάδοχος Πατέρας: Τα παιδιά από την αρχή δεν είχαν ενδοιασμούς. Μάλιστα είχανε και ενθουσιασμό. Θα έχουμε ακόμη δύο παιδιά εδώ, τα οποία θα τα φροντίζουμε, είχανε κανονίσει δηλαδή λεπτομέρειες που εμείς δεν τις είχαμε κανονίσει, παιχνίδια, το πού θα κοιμηθούν, πώς θα κοιμηθούν.


Δημοσιογράφος: Την οικογένεια επισκέπτεται τακτικά κοινωνική λειτουργός, ενώ κάθε παιδί έχει το δικό του επίτροπο που παρακολουθεί κάθε του βήμα.((Βλέπουμε τα παιδιά να παίζουν μπάλα στον κήπο.))


Κοινωνική Λειτουργός: Η δράση αφορά τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε οικογενειακό περιβάλλον έως ότου ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες επανένωσης ε: με τους γονείς ή με τους συγγενείς τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Προστατεύονται από κυκλώματα trafficking ε: και σίγουρα ένα παιδί, το να μένει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον είναι ό,τι καλύτερο από το να μένει σε οποιαδήποτε δομή ή σε ένα camp.


Δημοσιογράφος: Το προσφυγικό μας έχει δώσει πολλές δραματικές εικόνες και ιστορίες δυστυχίας. Όμως, όταν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις προσπαθούν και οι άνθρωποι ανοίγουν το σπίτι τους, κάποια παιδιά, έστω για λίγο, αποκτούν και πάλι οικογένεια. Από την Αθήνα για το EURONEWS, Απόστολος Στάικος.



Πρωτότυπο Κείμενο






Link Κειμένου https://www.youtube.com/watch?v=w1504d-T66Y&app=desktop
Ημερομηνία Δημοσίευσης 8 Ιανουαρίου 2018
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός Λέξεων Κειμένου 290
Ρευστός Ρατσισμός Κείμενο Ρευστού Ρατσισμού
Κατηγορίες ΡατσισμούΔιάκριση (Αναφορές στους ανώνυμους ‘άλλους’, Αναφορές στους αδρανείς ‘άλλους’, Αναφορές στους προσωρινούς ‘άλλους’, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως θύματα, Αναφορές στους ‘άλλους’ ως αποδέκτες βοήθειας)
Τομέας της Δημόσιας Σφαίρας Φορέας για Mεταναστευτικά/Προσφυγικά Θέματα (Ιστοσελίδα Μη Κυβερνητικής/Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης)
Πηγή Προέλευσης METAδραση – Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη
Συγγραφικές Πληροφορίες Επώνυμο
Τροπικότητα Πολυτροπικό (Ήχος, Βίντεο, Προφορικό Κείμενο, Γραπτό Κείμενο)
Αφηγηματικότητα Αφηγηματικός Τρόπος
Χιούμορ Μη Χιουμοριστικός Τρόπος
Κειμενικό Είδος Ειδησεογραφικό/Ενημερωτικό